Medische behoeften

Vraag naar verandering

Patiënt staat voorop

Wereldwijd worden er jaarlijks miljoenen patiënten behandeld met een bypass ingreep. Tijdens deze operatie wordt de gehele borstkas open gemaakt om toegang te krijgen tot het hart. Dit kan voor complicaties zorgen omdat het hart dan wordt blootgesteld aan bacteriën en de patiënt kan last krijgen van interne bloedingen. Na de operatie wordt de wond gehecht en het duurt 3 tot 4 maanden voordat dit geheeld is, met een groot litteken als gevolg. Deze operatie wordt over het algemeen als heftig ervaren. Wij streven naar een reproduceerbare techniek die minder risicovol is, een kortere herstelperiode heeft, en aangenamer is voor de patiënt.

Het belang van onderzoek

Wat zijn coronaire hartziekten?

Waarom is het zo belangrijk om coronaire hartziekten te diagnosen en behandelen?
Laten we een kijk nemen!

*De TECAB-oplossing die in de video wordt beschreven, is onze visie voor minimaal invasieve CABG-procedures. Momenteel wordt de Elana Heart Bypass System nog ontwikkeld in een open setting. 

Een blik in de toekomst

Hoe werkt de Elana Heart Bypass System?

Dankzij ons speciaal ontworpen techniek streven we ernaar om de bypass operatie in de toekomst uit te voeren doormiddel van kleine incisies in de borst. Dit heeft veel voordelen voor de patiënt omdat de borstkas niet open gemaakt hoeft te worden. De patiënt hoeft de wondjes daardoor maar even te laten genezen voordat het normale leven weer opgepakt kan worden. In het hart wordt het verstopte bloedvat omgelegd met behulp van een donor bloedvat, die meestal afkomstig is uit datzelfde gebied. Door het gebruik van onze Elana Heart Clip wordt de donor bloedvat verbonden achter de verstopping en daarna geopend, zodat bloed door de nieuw aangelegde ader kan stromen. De hart-longmachine wordt daardoor overbodig evenals hechtingen. Dit heeft veel voordelen voor de patiënt, namelijk een kleinere kans op infecties, interne bloedingen, hartinfarct, en een veel kortere herstel periode. 

Een duik in de Elana procedure

Wat maakt de Elana procedure anders?

De Elana procedure wordt nu al gebruikt bij openhartoperaties. Maar, zoals het er nu uitziet kan de Elana Heart Bypass Ssystem binnenkort worden uitgevoerd op een manier die veel minder ingrijpend is. 

De huidige bypass techniek en de Elana techniek ontwikkeld door AMT is een perfecte combinatie voor de toekomstige minimaal invasieve ingrepen. Bekijk de voordelen die het voor jou kan hebben!

ELANA, ELANA-techniek, ELANA Technique, AMT-medical, Utrecht, Ede, Cleanroom, brains

‘‘With the use of a connector we are able to perform a reproducible anastomosis”

Dr. Patrick Klein

Cardiothoracaal chirurg bij het St Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein, Nederland