News & Media

News from AMT Medical

Datum

The market introduction of AMT Medical’s Elana Heart Bypass System is well on track. We successfully operated on the first ten patients in Phase I of the SAFE-CAB trial, establishing the safety and feasibility of our Elana Heart Bypass System. The larger Phase II, with 75 enrolled patients, has now started. In addition, final discussions with the U.S. Food & Drug Administration (FDA) have now started to commence the Early Feasibility Trial in the U.S. 

The Elana Heart Bypass System enables less invasive and more standardized Coronary Artery Bypass Grafting (CABG) surgery – for both patients and surgeons. Instead of using needle and thread, surgeons use this innovative clip and laser technology to connect a new bypass graft vessel to the blocked vessel in a more systematic and predictable way. Elana doesn’t necessarily require the use of a traditional heart-lung machine. In fact, it can be used in a less or minimally invasive setting, by completely bypassing the need for open heart surgery.

Click here to read the full Newsletter.

Press Release - AMT Medical on Track to Hit Next Milestones for Revolutionary Elana® Heart Bypass System ​

Datum

AMT Medical announces today that the company is beginning Phase II of the SAFE-CAB Trial to obtain CE (Conformité Européene) mark of the Elana Heart Bypass System in Europe. Furthermore, final discussions with the U.S. Food & Drug Administration (FDA) have now started to commence the Early Feasibility Trial in the U.S.

“Based on the successful results of the FIH trial, the Elana Heart Bypass System has great potential to become a game-changer for severe atherosclerosis patients, offering fewer risks, less recovery time, and more comfort,” says AMT Medical CEO Rutger Tulleken. “Our solution eliminates the need for sutures and stopping the heart, a great advancement for surgeons and patients.”

Click here to download the full Press Release.

AMT Medical B.V. heeft EN ISO 13485:2016 certificering verkregen

Datum

Het is met groot genoegen aan te kondigen dat AMT Medical weer een mijlpaal heeft bereikt. We zijn verheugd om het felbegeerde EN ISO 13485:2016-certificaat te ontvangen, een bewijs van onze niet-aflatende toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.

Klik hier om het certificaat te downloaden.

European Innovation Council Accelerator

Datum

Met trots kondigen we aan dat ons ELANA-project wordt ondersteund door een subsidie van meerdere miljoenen euro’s van de Europese Unie binnen de European Innovation Council Accelerator-subsidie. Naast de internationale erkenning en aanzienlijke financiële steun, zijn we trots om te werken aan onze droom om openhartchirurgie van de wereld te verbannen.

 


Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Innovation Council. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Nieuwsbrief #7

Datum

We staan ​​op de drempel van weer een spannend jaar voor AMT medical. In 2022 hebben we met succes tien hartpatiënten geopereerd, wat de veiligheid en haalbaarheid van onze ELANA Heart Bypass Solution aantoont. Na jaren klimmen voelt het alsof je op de top van de berg staat en uitkijkt over de wereld. In 2023 zullen we onze vleugels verder uitslaan in Europa en de VS, op weg om open-hartbypassoperaties uit de wereld te bannen en de kwaliteit van leven van hartpatiënten wereldwijd te verbeteren.

Lees er meer over in onze laatste nieuwsbrief.

Nieuwsbrief #6

Datum

Op de 36e EACTS-jaarvergadering presenteerden we met trots de zeer positieve resultaten van de eerste proeven bij mensen (FIH) voor de innovatieve ELANA-hartbypassoplossing. Deze onderzoeksresultaten vertegenwoordigen positief nieuws voor zowel chirurgen als hun patiënten. We veranderen de wereld van hartbypass-chirurgie.

Lees er meer over in onze laatste nieuwsbrief.

Press Release

Datum

Milaan (Italië), 8 oktober 2022- De voorlopige resultaten van de eerste-in-mens (FIH) proeven voor de innovatieve ELANA Heart Bypass Solution zijn vandaag onthuld en zien er veelbelovend uit. Tijdens de 36e EACTS Annual Meeting Late Breaking Trials sessie, Drs. Patrick Klein, cardiothoracaal chirurg van het St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein, Nederland, en Dr. Bart van Putte, hoofdonderzoeker van de SAFE-CAB-studie, kondigden aan dat de 30 dagen postoperatieve resultaten van de open procedure 100% van patiënten vrij zijn van Major Adverse Cardiovascular Events (MACE). In alle gevallen was er geen hartgerelateerde mortaliteit of myocardinfarct en was het niet nodig om de coronaire revascularisatie te herhalen.

Nieuwsbrief #5

Datum

In de laatste nieuwsbrief deelden we met trots het nieuws van het succesvol opereren van de eerste tien patiënten met de ELANA HEART-technologie in een studiecontext. We voelen ons nog steeds behoorlijk overweldigd door het bereiken van deze mijlpaal, maar hebben al ander opwindend nieuws te delen. Onze lang gekoesterde droom wordt elke dag reëler!

Lees er meer over in onze laatste nieuwsbrief.

Financiering van de Europese Innovatieraad​

Datum

We zijn trots om aan te kondigen dat we een van de 74 Europese startups zijn die financiering hebben ontvangen van de European Innovation Council.

Nieuwsbrief #4

Datum

Deze lente hebben we een belangrijke vervolgstap genomen om onze droom waard te maken. Na jaren voorbereiding hebben wij de eerste 10 patienten met de ELANA heart bypass geopereerd. 

Lees er meer over in onze vierde nieuwsbrief.

Nieuwsbrief #3

Datum

Het AMT Medical Team wenst u en al uw geliefden een gezond en gelukkig nieuwjaar. We kijken er naar uit om in 2022 verder te werken aan onze droom: openhartoperaties overbodig maken!

Lees er meer over in onze derde nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief #2

Datum

Het proces heeft enige vertraging opgelopen door corona, maar we lopen nog steeds op schema!

Lees er meer over in onze tweede nieuwsbrief

Deelname aan ESCVS congres

Datum

Met trots kunnen wij zeggen dat we een van de platina sponsoren zijn van het European Society for Cardio Vascular Surgery (ESCVS) congres!

Publicatie in Innovations

Datum

Vol trots kunnen wij mededelen dat ons paper met betrekking tot de vervolg studie van 6 maanden over het ELANA Heart Bypass (Trinity-V2-prototype) onderzoek is gepubliceerd door Innovations.

Interview by Catalyze

Datum

Lees meer over AMT Medical in het interview met Rutger Tulleken, CEO van AMT Medical, en Getlin Visser, CSO, door onze samenwerkingspartner Catalyze.

Nieuwsbrief #1

Datum

Het AMT Medical Team wenst u en al uw geliefden een gezond en gelukkig nieuwjaar. We kijken er naar uit om in 2022 verder te werken aan onze droom: openhartoperaties overbodig maken!

AMT Medical in een notendop

Datum

Nieuwsgierig geworden naar wat AMT precies doet? Oost NL maakte een video met daarin uitleg over het proces van de ELANA Heart Bypass.

Persbericht

Datum

Tijdens de coronacrisis haalt AMT €10 miljoen aan sponsorgeld binnen. Dit geld zal worden gebruikt om het ELANA™ Heart Bypass systeem op de markt te brengen.

Tijdens de COVID-19 periode heeft het regionale ontwikkelingsfonds Oost NL AMT gesteund omdat ze geloven in de ELANA onderzoek. Ook bestaande aandeelhouders NextGen Ventures en Utrecht Holdings (UU/UMCU) helpen deze ronde met de financiering. In totaal heeft AMT Medical meer dan €10 miljoen ontvangen voor het ontwikkelen en verbeteren van hun ‘best in class’ coronaire bypass technologie. Een nieuwe standaard die goedkoper is voor de samenleving en veel aangenamer is voor de patiënt.

EFRO Beurs

Datum

Samen met het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (Dr. B.P. (Bart) van Putte and Drs. P. (Patrick) Klein) en het UMC Utrecht (prof. dr. P.A.F.M. (Pieter A.) Doevendans) maken we grote stappen wat betreft onze EFRO (“Operationeel Kansen voor West II”) beurzen. Dit helpt ons enorm om de ontwikkeling van de ELANA Heart Bypass technologie te verbeteren en zo bypass operaties te versimpelen. Door het verbeteren van de technologie kunnen patiënten met coronaire hart ziekten veel sneller hun dagelijkse leven weer oppakken. Daarnaast zorgt het versimpelen van de ingreep ervoor dat het voor patiënten van over de hele wereld beschikbaar kan worden, omdat veel hartchirurgen het kunnen uitvoeren na een relatief korte studie. Dankzij deze geweldige voordelen heeft ELANA Heart Bypass potentie om wereldwijd de nieuwe standaard voor de openhartoperatie te worden.

Eerste lening van Ion+ aan AMT Medical

Datum

De eerste lening van het innovatiefonds Gelderland voor een middelgroot bedrijf. AMT Medical draagt bij aan de ontwikkeling van openhartoperaties.

Artikel “Patient gespaard” in De Telegraaf

Datum

Project KARDIO

Datum

Wij onthullen met trots dat ons KARDIO project een beurs krijgt van een paar miljoen euro van “Operationeel Kansen voor West II” in het EFRO 2014-2020 programma (Horizon 2020). Naast de internationale aandacht en waardering en het ruime geldbedrag zijn we er trots op de samenwerking met de partijen in ons consortium.

Samenwerking met het Deutsche Herzzentrum Berlin

Date

Het begin van de samenwerking Prof. Dr. Volkmar Falk and Dr. Stephan Jacobs om onze technieken te verbeteren voor de eerste patiënten.

Europa: “Een verschuiving in innovatie”

Date

Ons ELANA Heart (TECAB) project is geëindigd op nummer 5, uit meer dan honderd Europese Beurs aanmeldingen (nummer 1 is het hoogst). Innovatieve bedrijven uit meer dan 35 verschillende landen konden zich aanmelden en werden beoordeeld door een onafhankelijk Europees committee van experts. Die experts vonden ons project “paradigm shifting innovation”.

Naast de internationale aandacht en waardering en het ruime geldbedrag zijn we er trots op de samenwerking met de partijen in ons consortium.

Samenwerking St. Antonius Ziekenhuis

Date

Het begin van de samenwerking met Dr. Bart van Putte. Hij startte zijn eerste PhD in een van onze laboratoria in september 2018.

Studie succesvol afgerond

Date by

Na een succesvolle pre-klinische studie van 70 varkens hebben we het product geoptimaliseerd.

MIT Subsidie toegewezen

Date

Samen met Xeltis in Eindhoven hebben we de MIT beurs toegewezen gekregen.

Philips koopt onze leverancier

Date

Spectranetics, onze partner in katheter en laser productie, wordt gekocht door Philips. Sinds de overname komt Philips regelmatig langs om de samenwerking te onderzoeken.

Kapitaalverhoging

Date

Investering van NextGen Ventures (Onderdeel van Noaber Foundation) en Utrecht Holdings (Onderdeel van UU/UMCU).

Eerdere CE en FDA ELANA hersenomleiding

Date