De Elana® Heart Bypass System

DE TOEKOMST IN

IN HART BYPASS OPERATIES

AMT Medical is klinisch bedrijf voor medische hulpmiddelen die een zeer innovatief en uniek Heart bypass systeem aan het ontwikkelen is. De Elana Brain techniek heeft laten zien dat de methode werkt, daarom verschuiven we de focus nu van het hoofd naar het hart.

Met maar één droom: openhartoperaties overbodig maken. Tot voor kort leek dit iets uit de verre toekomst. Maar nu niet meer. We zijn gestart met een procedure zonder hechten, doormiddel van een robot, die veel minder belastend is voor het hart en daarmee ook voor de patiënt. De periode van herstel is namelijk korter. In de eind fase zal de patient binnen twee weken terug naar hun werk kunnen,  fysiek actief zijn met veel minder pijn dan met de huidige procedure. Dat is een mooi vooruitzicht.

ELANA, ELANA-techniek, ELANA Technique, AMT-medical, Utrecht, Ede, Cleanroom, brains, OK, Operation Room, clip

Waarom is er een behoefte aan innovatie?

Medische behoeften

Jaarlijks ondergaan miljoenen patiënten een zeer ingrijpende openhartoperatie met een lange herstelperiode (3-4 maanden), daarnaast moeten patiënten gemiddeld 9 dagen in het ziekenhuis blijven en kunnen er ernstige complicaties optreden (22.8% van de patiënten krijgen te maken met postoperatieve complicaties). Dit wordt vooral veroorzaakt omdat de borstkas volledig open wordt gemaakt en het hart wordt stilgezet. Onze techniek streeft ernaar om een bypass operatie te doen doormiddel van kleine gaatjes in de borst, waardoor het niet nodig is om de borstkas open te maken, het hart te stoppen, en gebruik te maken van de hart-longmachine. Zelfs hechtingen worden overbodig. Om dit eind doel te behalen beginnen wij bij de volgende fase: De ELANA Heart Bypass Solution toepassen in een open borst setting.

Wilt u reproduceerbaarheid van uw bypass?

Specialisten in gezondheidszorg

De Elana Heart Bypass System zorgt ervoor dat de operatie uitgevoerd kan worden op een kloppend hart, doormiddel van een techniek zonder hechtingen, dit resulteert in een anastomose die reproduceerbaar is en gekopieerd kan worden. Het innovatieve ELANA proces is zo ontwikkeld dat het bij zowel een openhartoperatie als een volledige endoscopische operatie uitvoerbaar is. Het zal eerst in een openhartoperatie setting worden toegepast, om daarna zo snel mogelijk de ingreep uit te voeren via kleine gaatjes in de borst, doormiddel van een robot. Dit zal de kwaliteit van een bypass operatie consistenter maken.

We willen van de Elana Heart Bypass System de nieuwe “Gold Standard” maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven voor miljoenen patiënten en hun geliefden wordt verbeterd.

ELANA, ELANA-techniek, ELANA Technique, AMT-medical, Utrecht, Ede, Cleanroom, brains, OK, Operation Room

DE ELANA HEART BYPASS SYSTEM
TIJDLIJN

hartstichting-verhaal-yolande-appelman-cardioloog-2-uitsnede-2

Onze focus ligt op de patiënten

Patiënten

Ons doel is om toekomstige patiënten die een bypass operatie moeten ondergaan te helpen door de herstel periode te verkorten en de kans op complicaties te verkleinen. Dit resulteert erin dat patiënten snel naar huis mogen en ze weer leuke dingen kunnen doen, zonder pijn en disfunctie. Om dit doel te bereiken, zullen we de techniek eerst verder ontwikkelen in een open borst setting. 

FEITEN & NUMMERS

# 0

Doodsoorzaak
wereldwijd

0 M

Doden per jaar
Coronaire hartziekten

0 M

Chirurgische interventies
Coronaire hartziekten

0 B

Jaarlijkse kosten
Gezondheidszorg

Wie zijn wij?

Over ons

Door samenwerkingen met het UMC Utrecht (Nederland), het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein (Nederland) en het German Heart Center/Charité  in Berlijn (Duitsland), hebben we een nieuwe en verbeterde manier ontwikkeld om hart bypass operaties uit te voeren. 

ELANA, ELANA-techniek, ELANA Technique, AMT-medical, Utrecht, Ede, Cleanroom, brains

In het nieuws

NIEUWS & MEDIA

Een procedure die de hersteldtijd van de patiënten significant verkort, en de kosten voor de samenleving verlaagd. Het is de benodigde stap in coronaire bypass technologie

We hebben een simpel doel: we willen van de ELANA Heart Bypass Solution de nieuwe “Gold Standaard” maken.

Daarom zijn we op missie om de harten van u als chirurg of investeerder, medische instantie of patiëntengroep te veroveren.

En dit is niet onopgemerkt gebleven

“What do we need from an innovation? We just need standardized techniques that are very easy and fast. An important condition is that the outcome of using a connector is equivalent to open hand sewed CABG surgery, which we used for years with excellent outcomes”

Dr. Bart van Putte

 

Cardiothoracic surgeon at St Antonius Hospital
in The Netherlands

 

Contact

Wij zijn AMT Medical, en hopen jou enthousiast gemaakt te hebben voor onze missie