Patienten

Wil je de procedure leren kennen?

Bent u gediagnostiseerd met een coronaire hartziekte?

Dit betekent dat sommige van uw bloedvaten zijn vernauwd of geblokkeerd en dat uw dokter heeft vastgesteld dat er een stent of een bypass (ook wel omleiding genoemd) nodig is om de bloedsomloop naar het hart te verbeteren.

Een bypass operatie is vooral voor de korte en medium termijn heel succesvol, maar voor de lange termijn kan het minder succesvol zijn omdat de verbinding tussen de twee bloedvaten geen stand houdt. Bij een normale bypass operatie wordt deze verbinding door een arts gemaakt doormiddel van een hechting. Door de ELANA Heart Bypass Solution worden hechtingen overbodig en dit zorgt ervoor dat de bypass van een betere kwaliteit is.

Dit is een groot voordeel want dit maakt het in de toekomst ook mogelijk om toegang tot het hart te krijgen via kleine gaatjes in de borst. Derhalve hoeft de borstkas niet te worden opengemaakt. Dit heeft een enorm positief effect op het herstel. Met andere woorden, de patiënt kan binnen enkele dagen weer naar huis en kan weer de dingen doen waar hij of zij van geniet, zonder pijn en complicaties.

ELANA, ELANA-techniek, ELANA Technique, AMT-medical, Utrecht, Ede, Cleanroom, brains, OK, Operation Room

Wat maakt de ELANA-techniek bijzonder?

Hoe werkt de techniek precies?

Met de ELANA Heart Bypass Solution wordt er een kleine “klem” gebruikt die over het donor bloedvat en de kransslagader wordt geplaatst tijdens een bypass operatie. Met behulp van een laser wordt er een verbinding gemaakt tussen de twee bloedvaten waardoor de chirurg geen hechtingen hoeft te gebruiken. De klem blijft in het lichaam om zo de connectie tussen de bloedvaten te behouden.

Op deze manier verminderd het ELANA Heart Bypass Solution de tijd die nodig is om de twee bloedvaten te verbinden. Dit zorgt ervoor dat de operatie maar enkele minuten duurt.

‘‘The clip is about as tiny as my eight-years old’s fingernail. We believe that minimally-invasive coronary artery bypass surgery with this device will be less traumatic and damaging for the patient. So, the recovery time will be shorter. And above all, the anastomosis will be standardized.”

Dr. Patrick Klein

Cardiothoracic surgeon at St Antonius Hospital
in The Netherlands

 

ELANA, ELANA-techniek, ELANA Technique, AMT-medical, Utrecht, Ede, Cleanroom, brains

Is er nog meer?

Nog meer voordelen...

Bovendien produceert de ELANA Heart Bypass Solution telkens dezelfde verbinding, terwijl het tijdens een standaard bypass operatie voornamelijk afhangt van de techniek en ervaring van de chirurg. Daarom verwachten de onderzoekers dat de kwaliteit van de verbinding consistent blijft. En dat bypass operaties door deze procedure in de toekomst uitgevoerd kunnen worden door kleine gaatjes in de borst.

Tot slot, zorgt deze techniek ervoor dat de bloedsomloop in de kransslagaders niet stop gezet hoeft te worden als de verbinding wordt gemaakt. Daarom zal in veel gevallen de hart-longmachine niet meer nodig zijn.

Voortbouwen op een rijke geschiedenis

De ELANA-familie

De ELANA Heart Bypass Solution is een nieuw medisch hulpmiddel specifiek bedoeld voor bypass operaties. De ELANA Heart Bypass is gebaseerd op de ELANA techniek, deze gecertificeerde techniek wordt gebruikt in de neurochirurgie, en heeft meer dan 500 patiënten genezen. 

ELANA, ELANA-techniek, ELANA Technique, AMT-medical, Utrecht, Ede, Cleanroom, brains