Specialisten in gezondheidszorg

thr20181029-0009 (1)

Ons verhaal

Wat is Elana?

De Elana Heart Bypass System is gebaseerd op een vergelijkbare techniek voor de hersenen, de Elana techniek. Deze Elanatechniek voor de hersenen is op de markt gebracht door ELANA bv, het bedrijf dat de CEO van AMT eerder heeft opgericht.

De Elana procedure is innovatief en is zo ontworpen en ontwikkelt dat het werkt bij zowel een openhartoperatie als bij een volledig endoscopische operatie waarbij het hart dus niet stil gelegd hoeft te worden. Dit is mogelijk door onze speciaal ontworpen verbindingsstukken en laser katheter.

Hoe werkt het?

Maak kennis met Elana

Een donor bloedvat wordt aan het verbindingsstuk bevestigd dat hier speciaal voor ontworpen is. Het verbindingsstuk wordt op het verstopte bloedvat geplaatst, zo wordt het verbonden met het donor bloedvat. Als men er zeker van is dat het niet kan gaan lekken, wordt er gebruik gemaakt van een speciale laser katheter die een opening maakt tussen de bloedvaten. De opening van het bloedvat wordt permanent dichtgemaakt door een klemmetje, dit zorgt ervoor dat bloed door de blokkade kan stromen wanneer de tijdelijke klem wordt losgelaten.

*De TECAB-oplossing die in de video wordt beschreven, is onze visie voor minimaal invasieve CABG-procedures. 

Hoe werkt het in de praktijk?

Ontdek Elana

Nu weet je de theorie achter onze techniek en wordt het tijd om te kijken naar de praktijk. Dit filmpje laat de techniek zien in de pre-klinische oefenfase. 

“Connectors are very helpful to perform an anastomosis in a very tiny challenging environment which you face in a Totally Endoscopic Coronary Artery Bypass (TECAB) surgery. The development of connectors will bring the TECAB up to another level”

Prof. Stephan Jacobs

Cardiothoracic Surgery at the German Heart Center/Charité
Berlin, Germany